Otroška Nogometna Šola Petelinčki

Predstavitev

Kratka zgodovina društva

 Športno društvo Petelinček je bilo ustanovljeno 17. decembra, 2008. Ustanovitelj in idejni vodja društva je bil Iztok Kapušin, ki poučuje športno vzgojo na OŠ Šentjernej, kjer je tudi sedež društva.

 Šolsko leto 2008/2009 in 2009/2010

 Na začetku delovanja je bila ustanovljena sekcija društva pod imenom Otroška nogometna šole Petelinček, ki je združevala nadobudne nogometaše od 1. do 4. razreda osnovne šole OŠ Šentjernej in OŠ Orehovica. V vadbo je bilo vključenih skoraj petdeset fantov in deklet. Večkrat letno je ob tem društvo prirejalo prijateljske tekme in turnirje z bližnjimi šolami, ter tako poleg druženja in učenja nogometnih prvin vzpodbujalo tudi tekmovalni duh.

 

Šolsko leto 2010/2011

 Šolsko leto 2010/11 je ONŠ Petelinček delala samo z učenci 1. in 2. razreda, saj so  se učenci 3. razreda priključili novoustanovljenemu klubu. Jeseni 2010 je bil namreč ustanovljen Nogometni klub Šentjernej, ki je po dogovoru z ONŠ Petelinček selekcioniral igralce tretjega razreda v svoje na novo ustanovljeno moštvo U-8. Že v prvem letu delovanja je NK Šentjernej dosegel neverjetne uspehe, saj so v tekmovanju MNZ Ljubljana osvojili končno 2. in 7. mesto z dvema prijavljenima ekipama. V zimskem delu tekmovanja pa so postali prvaki Zimske lige MNZ Ljubljana. Z drugim moštvom pa so za nameček osvojili še 4. mesto. Največji uspeh v šolskem letu 2010/11 pa je nedvomno naslov državnega prvaka v tekmovanju Žogarija 2011. Vsi omenjeni uspehi so bili rezultat načrtnega, strokovnega in koordiniranega dela med Otroško nogometno šolo Petelinček in Nogometnim klubom Šentjernej.

 

Šolsko leto 2011/2012

 ONŠ Petelinček, ki je s svojim imenom že dodobra prodrl v slovenski nogometni prostor, je v šolskem letu 2011/12 širil svojo dejavnost tudi v Občino Brežice. Po dogovoru z Nogometnim klubom Brežice, je s svojim preizkušenim načinom sodelovanja z NK Šentjernej, želel uveljaviti dobro prakso tudi z omenjenim klubom. Ker pa je to bil zelo velik tako organizacijski, kot tudi strokovni izziv za vse, ki delajo v ONŠ Petelinček, je društvo najelo pisarno na nogometnem stadionu v Brežicah, kjer so v skupnem prostoru delali in kovali načrte za še uspešnejšo prihodnost.

 V vadbo se je tako vključilo pet osnovnih šol iz Občine Brežice. In sicer: OŠ Brežice, OŠ Dobova, OŠ Kapele, OŠ Bizeljsko in OŠ Globoko. Strokovni team pa je sestavljalo pet trenerjev: Iztok Kapušin, Miro Molan, Peter Toporišič, Ciril Kolešnik in Matej Šekoranja. Skupno število vseh vadečih pa se je vrtelo okrog števila 70. Če ob tem dodamo še OŠ Šentjernej in OŠ Orehovica, je skupno število vseh članov ONŠ Petelinček doseglo število 110.

 

Šolsko leto 2012/2013

 Otroška nogometna šola je v šolskem letu 2012/2013 povečala svoj obseg delovanja na devet šol. Vsem dosedanjim sta se pridružili še OŠ Velika Dolina in OŠ Cerklje ob Krki. Skupno število otrok je naraslo na 150, prve nogometne korake pa uči sedem trenerjev: Iztok Kapušin, Mario Bratković, Roko Jelinčić, Ciril Kolešnik, Luka Lazanski, Matej Šekoranja in Bogdan Kožar. 

 Za ONŠ Petelinčekje je letošnje leto prelomno, saj je društvo svojo dejavnost razširilo poleg obšolske interesne dejavnosti, tudi na tekmovalni oz. selektivni del. Ustanovljena je bila Nogometna šola Petelinčki Brežice, ki združuje oz. selekcionira najboljše nogometaše iz Otroške nogometne šole Petelinček v enotno moštvo. Prva generacija nogometašev letnika 2005 je tako pričela s treningi na nogometnem stadionu Brežice in tekmovanjem v okviru Medobčinske nogometne zveze Celje, v skupini mlajših cicibanov. Glavni trener moštva je postal Miro Molan, njegov pomočnik je Roko Jelinčič, specialne treninge z vratarji pa opravlja Tadej Šepetavc.